home-moving

Вероятно вече сте се сблъсквали с момента, в който се налага да опаковате целия си багаж (и мебели), за да се пренесете на ново място. Ако обаче все още не сте се възползвали от хамалски услуги, тази статия ще ви помогне да различавате хамалите професионалисти от хамалите, за които работата се състои единствено в пренасянето един товар от точка А до точка Б. Хамалите професионалисти, от друга страна, ще се отнесат с внимание към вас, вашите изисквания, ангажименти и вещи. Те ще опаковат и натоварят внимателно багажа ви в специализирано за целта превозно средство – миниван или камион, което да отговори на нуждите ви. След пристигането на вашия нов адрес, хамалите няма просто да стоварят кашоните пред входа, а ще ги качат до вашия апартамент, ще ви помогнат с разопаковането, сглобяването на мебели, подреждането.

Казано с две думи, това е генералната идея на хамалските услуги, които следва да се предлагат и които в действителност се предлагат от професионалните фирми. Разбира се, в реалността могат да изникнат и други допълнителни задачи, които хамалите ще свършат за вас. Не се колебайте да споделите всяко ваше притеснение, особено ако за целта на преместването сте се обадили на хамалите от „Къщата беглец“.

Опаковане

Опаковането на личния багаж понякога не отнема много време и усилия – всеки човек разполага с куфари, в които да прибере своите дрехи, лични вещи, книги и др. Обаче не бива да се забравят още и прибори, сервизи, кухненски роботи, по-големи машини като пералня, печка и др. За тяхното пренасяне се изисква по-прецизно опаковане в кашони, а дори и да пазите опаковъчните кутии на всеки един уред, то не всеки ще можете сами да натоварите в колата, например. Тук идват на помощ хамалските услуги от „Къщата беглец“. Хамалите ще ви помогнат с опаковъчни материали, кашони, като ще опаковат под ваш надзор мебелите и уредите. След това ще ги натоварят внимателно, за да се избегнат надрасквания или наранявания.

moving-home-4

С хамалите на „Къщата беглец“ няма да рискувате да повредите любимото пиано или антична мебел. Хамалите имат опит с преместването на ценни вещи, знаят как да пренесат по деликатен начин мебелите през тесни врати или труднопроходими пространства, справят се с проблемни асансьори и при нужда свалят мебели по стълбището. Хамалите-бегълци са тренирани за всякакви ситуации, отнасят се с внимание и към най-дребния детайл от процеса по пренасяне, за да ви гарантират успех на финала по преместването.

Опаковането обикновено отнема най-много време при преместването на покъщнина. С „Къщата беглец“ можете да намалите това време с три до пет пъти. Нещата се случват бързо, когато опаковат по-голям брой ръце, и не на последно място – опитни ръце.

Разопаковане

Разопаковането е друга допълнителна услуга към преместването, която можете да поискате от хамалите на „Къщата беглец“. Хамалите не просто ще оставят кашоните с багаж във вашия  дом, но ще ги разопаковат, ще подредят вещите, а излишните кашони и опаковъчни материали ще изхвърлят на боклука. Финалният резултат ще бъде добре подреден нов дом под ваш надзор и напътствия – уют и комфорт след дългоочакваното и планирано преместване.

Разкопаковането е услуга, която не всеки избира, тъй като за разлика от опаковането, няма краен срок и по-малко хора решават да заплатят за нея. В резултат процесът по разопаковане на вещи може да се проточи по-дълго, отколкото сте планирали в началото – повече от 2-3 дни до седмица. Ако решите да разопаковате мебелите сами, то ще трябва да вместите тази задача сред останалите задачи, които са част от ежедневните ви дейности.

Предварително разглобяване на мебели и тяхното сглобяване в новия дом

Важно е да решите какво се случва с по-големите мебели, за чието пренасяне е нужно разглобяване. Това са най-често легла, гардероби, скринове, бюра, маси, столове и пр. Ако се премествате от една обзаведена квартира към друга такава, то няма да ви се наложи да пренасяте всички налични мебели, но ако се премествате в необзаведен дом, то ще се изправите и пред тази трудност.

Професионалните фирми за преместване предлагат и опцията за разглобяване и сглобяване на мебел като част от услугата по пренасяне. Хамалите от „Къщата беглец“ ще ви помогнат в процеса по сглобяване и разглобяване на мебелите и ще осигурят нужния комфорт за вас и вашето семейство.